Oprócz rozmów z nauczycielami, testów, zadań, prezentacji nie zapominają o tym, co lubią najbardziej, czyli o rozwijaniu swoich kulinarnych umiejętności. - Młodzież zgodnie twierdzi, że obecna sytuacja ma również dobre strony - mówi Anna Tęcza, nauczycielka z Zespołu Szkół Argotechniczno-Ekonomicznych w Weryni. Uczniowie spędzają więcej czasu na wyszukiwaniu przepisów, gotowaniu, a także nietuzinkowym serwowaniu najbliższym własnoręcznie przyrządzonych potraw. Często sięgają też po sprawdzone przepisy swoich babć oraz starają się sporządzać dania z domowych zapasów, dostępnych w spiżarni czy w zamrażalniku.
- Zapraszamy do zapoznania się ze sprawdzonymi przepisami oraz zdjęciami nadesłanymi przez naszych uczniów. Serdecznie dziękujemy i zachęcamy do współpracy! Znajdziecie nas na Facebooku pod nazwą Przepiśnik Werynia - zachęca pedagog.