Składniki:
- 200 g wiórków kokosowych drobno mielonych
- 7 czubatych, stołowych łyżek cukru pudru
- pół szklanki śmietanki kremówki 30%
- 1/3 kostki masła
- 1,5 tabliczki mlecznej czekolady
- 1 kieliszek malibu/bacardi
Przygotowanie:
W garnku rozpuścić masło i kremówkę. Ściągnąć mieszankę z kuchenki, dołożyć wiórki kokosowe i cukier puder. Jeżeli bounty ma być w wersji soft dla dzieci, można dodać alkohol do mocno ciepłej masy, by odparować procenty, w wersji dla dorosłych alkohol dodać do ostudzonej masy. Wszystko dokładnie wymieszać, masa powinna mieć konsystencję stałą, ale lepką. Na dużym półmisku rozłożyć papier do pieczenia, z masy lepić niezbyt duże kulki i układać na blasze uformowane pralinki. Schłodzić w lodówce, aż kulki bounty stwardnieją.