reklama

WAŻNE. Dwutlenek siarki w herbatnikach

Opublikowano:
Autor:

WAŻNE. Dwutlenek siarki w herbatnikach - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WIADOMOŚCIWykrycie substancji alergennej – dwutlenku siarki w produkcie pn. ,,Ekstra chrupiące Bonitki z dodatkiem czekolady.Herbatniki maślano-kakaowe z dodatkiem czekolady”

W produkcie zbadanym przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono zawartość dwutlenku siarki powyżej 10 mg/kg, co wymaga stosownej informacji na opakowaniu dotyczącej obecności składnika alergennego. Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej obecności składnika alergennego – dwutlenku siarki. Spożycie produktu przez osoby z alergią na dwutlenek siarki i siarczyny może wywołać u nich reakcję alergenną.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Ekstra chrupiące Bonitki z dodatkiem czekolady. Herbatniki maślano-kakaowe
z dodatkiem czekolady

Producent: wyprodukowano dla: Jeronimo Martins Polska S.A., ul. Żniwna 5, 62-025 Kostrzyn przez: Koestlin d.d. Biscuits Wafers Factory Slavonska Cesta 2 a, Bjelovar, Chorwacja na zlecenie Backerei Dahlhoftt Polonia Sp. z o.o., ul. Bażantów 1, 40-663 Katowice

Numer partii: L 147

Data minimalnej trwałości: 23.07.2020

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Zarejestruj się w serwisie, aby korzystać z rozszerzonych możliwości portalu m.in. czytać ekskluzywne materiały PREMIUM dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników i prowadzić dyskusję na portalowym forum i aby Twoje komentarze były wyróżnione.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE