- Takie cuda, to robią tylko w Weryni - powiedziała jedna z pań odwiedzająca nasze stoisko przygotowane z okazji Footballowej Kolbuszowej. Nie ukrywamy, że słowa te były dla nas wspaniałym komplementem i potwierdzeniem, że to co robimy jako nauczyciele i uczniowie żywienia jest życzliwie i z podziwem przyjmowane przez lokalną społeczność – wspominają uczniowie ZSAE z Weryni, którzy w czerwcowy, upalny weekend przygotowali catering dla uczestników plenerowej imprezy Footballowa Kolbuszowa. Na stołach znalazły się więc owocowe przekąski, ale także warzywa pokrojone w słupki z dipem koperkowym, frytki z rabarbaru z cukrem miętowym i sosem waniliowym, koktajle truskawkowo-bananowe, pomarańczowo-jabłkowe i miętowe oraz lody arbuzowe. Ponadto uczniowie „pod okiem” swoich opiekunek przygotowali wykwintne desery i zdrowe sałatki dla gości. - Nasze stoisko jak zawsze cieszyło się olbrzymim zainteresowaniem, było wręcz oblegane przez przybyłych uczestników imprezy, a to co przygotowaliśmy prawie natychmiast znikało ze stołów – dodają zadowoleni uczniowie.
Fot. 1
Uczniowie ZSAE z Weryni dzielą się swoim talentem i umiejętnościami kulinarnymi.
Fot. 2
Zdrowe przekąski cieszyły się sporym zainteresowaniem.