Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany, że firma LACTALIS Polska Sp. z o.o. prowadzi wycofanie sera koziego Sainte Maure Chevre President 200 g ze wskazanymi poniżej terminami przydatności do spożycia, ze względu na informację otrzymaną od francuskiego producenta Société Fromagère de Riblaire (weterynaryjny numer identyfikacyjny FR 79 299 001 CE) o możliwej obecności metalowych ciał obcych w produkcie.
Makaron z ochratoksyną
W wyniku badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wyższy niż dopuszczalny poziom ochratoksyny A w partii makaronu żytniego.Ochratoksyna A jest toksyną wytwarzaną przez grzyby rodzaju Aspergillus i Penicillium, która ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka.
Szczegóły dotyczące produktu:
- Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), gniazda Nr 4 (tagliatelle), masa netto 250 g,
- Numer partii: 06.2024L02
- Data minimalnej trwałości: 06.2024
- Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock.
- Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), świderek, masa netto 400 g,
- Numer partii: 06.2024L02
- Data minimalnej trwałości: 06.2024
- Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock.
- Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), muszla Nr 2, masa netto 400 g,
- Numer partii: 06.2024L02
- Data minimalnej trwałości: 06.2024
- Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.