OSTRZEŻENIE GIS: Salmonella w gorczycy marki Prymat

Opublikowano:
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WIADOMOŚCI Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: W produkcie „Gorczyca biała cała” 30 g marki Prymat została wykryta Salmonella Typhimurium.

- Badanie produktu pn.: „Gorczyca biała cała”, 30 g, numer partii 1298133, data minimalnej trwałości 05.2022 w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Typhimurium w 4 z 5 badanych próbkach produktu. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego - podał do publicznej wiadomości Główny Inspektorat Sanitarny.

Szczegóły dotyczące produktu:

  • Nazwa: „Gorczyca biała cała Prymat”
  • Masa netto: 30 g
  • Producent: Prymat Sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie Zdrój
  • Data minimalnej trwałości: 05.2022
  • Numer partii: 1298133

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

  • Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej podjęły działania w celu ustalenia miejsc dystrybucji kwestionowanej partii produktu i wycofania jej z obrotu.
  • Firma Prymat Sp. z o. o. poinformowała, że zidentyfikowała wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego i zwróciła się do nich z prośbą o wstrzymanie dystrybucji wskazanej partii produktu i zwracania jej do magazynu firmy.
  • Firma Prymat Sp. z o.o. zaprasza wszystkich klientów, którzy dokonali zakupu gorczycy ze wskazanym w komunikacie numerem partii i mają jakiejkolwiek pytania, do kontaktu telefonicznego pod numerem (32) 47 33-833 lub poprzez formularz kontaktowy na stronie www.prymat.pl. Firma zapewnia, że każde zgłoszenie zostanie rozpatrzone indywidualnie.

Zalecenia dla konsumentów:

  • Nie należy spożywać produktu o numerze partii wskazanym w komunikacie.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Zarejestruj się w serwisie, aby korzystać z rozszerzonych możliwości portalu m.in. czytać ekskluzywne materiały PREMIUM dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników i prowadzić dyskusję na portalowym forum i aby Twoje komentarze były wyróżnione.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE