Wyśmienity kotlet wołowy, plaster panierowanego sera i chrupiący bekon. Do tego idealnie dobrane dodatki: świeża sałata, aromatyczna prażona cebulka i sos z przyprawami. Całość zamknięta w puszystej bułce z serowo-bekonową posypką - tak popularna restauracja zachęca swoich klientów do skosztowania Burgera Drwala.
- Ubraliśmy nawet jedną z restauracji w sweter
- informuje sieć McDonald's.
Restauracja mieści się w miejscowości Ustroń (województwo śląskie). Zobacz, jak wygląda restauracja ubrana w sweter!
Za drwala sweter, kocyk lub czapka
Sieć dla swoich klientów zorganizowała także konkurs.Zgarnij unikalny drwalowy sweter. A jeśli nie sweter to kocyk, czapkę lub szalik, a nawet zestaw do dziergania, z którego stworzysz, co tylko zechcesz. Jak to zrobić?
- To proste: wystarczy zbierać punkty w MojeM Nagrody i wymienić je na kolekcję Drwala. Gadżety będą pojawiać się w aplikacji w limitowanych dropach, przez cały okres trwania kampanii. Pierwszy drop już 7 grudnia!
- informuje McDonald's.
Co wolą kolbuszowianie?
Postanowiliśmy sprawdzić, co wolą nasi Czytelnicy. Burgera Drwala, czy może kebaba, o którego nietrudno w Kolbuszowej. Większość naszych Czytelników opowiedziała się za... kebabem. A Ty? Co byś wybrał?
- Z pewnością tej zimy wybiorę się spróbować Drwala, nawet z czystej ciekawości, bo na co dzień nie jadam takich rzeczy
- mówi jeden z mieszkańców Kolbuszowej.
- My z dziećmi wolimy zrobić sobie sami Drwala w domu. Taki domowy jest dużo lepszy
- pisze nasza Czytelniczka.
Przepis na domowego Drwala
Chcesz zrobić własnego domowego Drwala. Okazuje się, że wykonanie go własnoręcznie, nie jest aż tak skomplikowane.Składniki:
- 2 duże bułki,
- 400 g mielonej wołowiny,
- sól, pieprz,
- 1 ser camembert,
- 1 jajko,
- bułka tatra
- pomidor
- cebula
- sałata lodowa
- majonez
- ketchup
- musztarda dijon
Wołowinę przyprawić, dodać do niej 1-4 łyżki zimnej wody i dokładnie wyrobić. Uformować z niej dwa burgery i usmażyć na patelni. Serek przekroić na pół, każdy krążek obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć lub upiec w piekarniku. Majonez, musztardę i ketchup wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w krążki, pomidory pokroić w plasterki. Sałatę pozostawić w całości lub poszatkować. W piekarniku lub na patelni podgrzać przekrojone na pół bułki.
Spód każdej z nich posmarować sosem. Na każdej bułce położyć kotlet i panierowany ser, dodać kolejną porcję sosu, dodać pomidora i krążki cebuli oraz liść sałaty. "Drwala" przykryć drugą połową bułki, wcześniej posmarowaną cienko sosem.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.