Reklama

Burger Drwala już w McDonald's. Zjesz go także w Kolbuszowej. Ile kosztuje?

Opublikowano: Ostatnia modyfikacja:
Autor:

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

PO GODZINACH Od środy, 23 listopada klienci restauracji McDonald's mogą cieszyć się Burgerem Drwala, który serwowany jest tylko w sezonie jesienno-zimowym.

Wyśmienity kotlet wołowy, plaster panierowanego sera i chrupiący bekon. Do tego idealnie dobrane dodatki: świeża sałata, aromatyczna prażona cebulka i sos z przyprawami. Całość zamknięta w puszystej bułce z serowo-bekonową posypką - tak popularna restauracja zachęca swoich klientów do skosztowania Burgera Drwala. 

- Ubraliśmy nawet jedną z restauracji w sweter

- informuje sieć McDonald's.

Restauracja mieści się w miejscowości Ustroń (województwo śląskie). Zobacz, jak wygląda restauracja ubrana w sweter! 

Za drwala sweter, kocyk lub czapka

Sieć dla swoich klientów zorganizowała także konkurs.

Zgarnij unikalny drwalowy sweter. A jeśli nie sweter to kocyk, czapkę lub szalik, a nawet zestaw do dziergania, z którego stworzysz, co tylko zechcesz. Jak to zrobić?

- To proste: wystarczy zbierać punkty w MojeM Nagrody i wymienić je na kolekcję Drwala. Gadżety będą pojawiać się w aplikacji w limitowanych dropach, przez cały okres trwania kampanii. Pierwszy drop już 7 grudnia!

- informuje McDonald's. 

Co wolą kolbuszowianie? 

Postanowiliśmy sprawdzić, co wolą nasi Czytelnicy. Burgera Drwala, czy może kebaba, o którego nietrudno w Kolbuszowej. Większość naszych Czytelników opowiedziała się za... kebabem. A Ty? Co byś wybrał? 

- Z pewnością tej zimy wybiorę się spróbować Drwala, nawet z czystej ciekawości, bo na co dzień nie jadam takich rzeczy 

- mówi jeden z mieszkańców Kolbuszowej. 

- My z dziećmi wolimy zrobić sobie sami Drwala w domu. Taki domowy jest dużo lepszy 

- pisze nasza Czytelniczka. 

Przepis na domowego Drwala 

Chcesz zrobić własnego domowego Drwala. Okazuje się, że wykonanie go własnoręcznie, nie jest aż tak skomplikowane.

Składniki: 

  • 2 duże bułki,
  • 400 g mielonej wołowiny,
  • sól, pieprz, 
  • 1 ser camembert,
  • 1 jajko, 
  • bułka tatra 
  • pomidor 
  • cebula 
  • sałata lodowa 
  • majonez 
  • ketchup 
  • musztarda dijon 
Wykonanie:

Wołowinę przyprawić, dodać do niej 1-4 łyżki zimnej wody i dokładnie wyrobić. Uformować z niej dwa burgery i usmażyć na patelni. Serek przekroić na pół, każdy krążek obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć lub upiec w piekarniku. Majonez, musztardę i ketchup wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w krążki, pomidory pokroić w plasterki. Sałatę pozostawić w całości lub poszatkować. W piekarniku lub na patelni podgrzać przekrojone na pół bułki.

Spód każdej z nich posmarować sosem. Na każdej bułce położyć kotlet i panierowany ser, dodać kolejną porcję sosu, dodać pomidora i krążki cebuli oraz liść sałaty. "Drwala" przykryć drugą połową bułki, wcześniej posmarowaną cienko sosem.

 

 

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

Zarejestruj się w serwisie, aby korzystać z rozszerzonych możliwości portalu m.in. czytać ekskluzywne materiały PREMIUM dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników i prowadzić dyskusję na portalowym forum i aby Twoje komentarze były wyróżnione.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy