Reklama

Przepis na śniadaniowe muffinki poleca Alicja Mazur z ZSA-E w Weryni

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Przepis na śniadaniowe muffinki poleca Alicja Mazur z ZSA-E w Weryni - Zdjęcie główne

Alicja zaprasza do wypróbowania jej śniadaniowego przepisu.

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

KULINARIA Alicji Mazur, uczennica II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Agrotechniczo-Ekonomicznych Weryni, zaprasza do wypróbowania przepisu na muffinki. To ciekawy pomysł na śniadanie.

Składniki:

  • 1/4 cukinii
  • szklanka liści szpinaku
  • 30 g sera koziego (użyłam pleśniowego) lub fety
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 2 jajka
  • 1/2 ząbka czosnku, startego
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (lub 2 łyżki rzeżuchy)

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć i osuszyć, posiekać. Cukinię oraz ser kozi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w małą kosteczkę.

W misce roztrzepać jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodać szpinak, cukinię, ser kozi oraz paprykę, wymieszać widelcem.

Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuścić oliwą lub masłem, napełnić masą, piec przez 15 minut. Można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Zarejestruj się w serwisie, aby korzystać z rozszerzonych możliwości portalu m.in. czytać ekskluzywne materiały PREMIUM dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników i prowadzić dyskusję na portalowym forum i aby Twoje komentarze były wyróżnione.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy