Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Na talerzu danie prezentuje się pięknie. Trzeba jednak uważać, bo znika w mgnieniu oka.
Składniki:
- opakowanie gotowanych buraków
- opakowanie rukoli
- 50 g słonecznika
- 50 g koziego sera
- 1/2 opakowania sera feta
- świeże maliny
Sos:
- 1/2 szklanki oleju
- 3 łyżki miodu
- główka czosnku
- 2 łyżki musztardy, sól, pieprz
- 50 ml octu balsamicznego
Przygotowanie:
Sos: Główkę czosnku obrać i drobno posiekać. Dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Rukolę umyć i wysuszyć z nadmiaru wody. Ugotowane buraki pokroić w krążki lub półkrążki. Ser kozi i ser feta pokroić w kostkę. Ziarna słonecznika zarumienić na patelni, co jakiś czas mieszając. Na półmiskach ułożyć rukolę, ugotowane buraki, które należy posypać pieprzem kolorowym. Dodać oba pokrojone sery, polać przygotowanym sosem. Posypać zrumienionym słonecznikiem. Dekorować malinami, można również dodać gruszkę.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.