Reklama

Majowe grillowanie z uczniami z Weryni [PRZEPISY]

Opublikowano:
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

KULINARIA Sezon grillowy został oficjalnie rozpoczęty. Jak przyrządzić potrawy na grilla, aby było smacznie i zdrowo? Sprawdzone przepisy podpowiadają uczniowie Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni.

Długi weekend majowy to idealny czas na rozpoczęcie sezonu grillowego. Ciepłe dni zachęcają do rozpalenia ognia i upieczenia pysznych dań. Przedstawiamy Państwu kilka pomysłów i przepisów od uczniów ze ZSA-E w Weryni, które idealnie sprawdzą się podczas grillowania.

- GRILLOWE TRIKI -

* Do czyszczenia rusztu użyj folii aluminiowej. Niepozorny arkusz zgnieciony w kulkę potrafi zdziałać cuda.

* Zrób ekologiczną podpałkę do grilla. Skorzystaj z wytłoczek po jajkach. Uzupełnij je odpowiednią ilością węgla i podpal.

* A jaki jest sposób na nieprzywieranie? Zanim położysz steki czy kotlety na grilla, przetrzyj ruszt cebulą. Wystarczy klasyczna, obrana cebula przekrojona na pół. Drugiej połówki nie wyrzucaj, przyda się do wyczyszczenia rusztu, gdy skończycie grillowanie.

* Szaszłykowy trik polega na tym, żeby przed nałożeniem składników, zanurzyć patyczek w oliwie czy oleju. Po upieczeniu nie będzie problemu ze ściągnięciem mięsa czy warzyw.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Zarejestruj się w serwisie, aby korzystać z rozszerzonych możliwości portalu m.in. czytać ekskluzywne materiały PREMIUM dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników i prowadzić dyskusję na portalowym forum i aby Twoje komentarze były wyróżnione.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy