W konkursie rywalizowało 138 zespołów. Na wysokim 15. miejscu wśród nich uplasowali się uczniowie z IV i VI klasy SP w Hucinie. Młodzi adepci zdrowego stylu życia utworzyli zespół ,,Szalone Warzywka’’ i wspólnie z koordynatorem Anną Płodzień-Ząbik w różnoraki sposób promowali zdrowie. Wykonywali plakaty, gazetki ścienne i ulotki o tematyce prozdrowotnej. Jednym z zadań konkursowych było zorganizowanie zdrowego poczęstunku dla kolegów, nauczycieli i rodziców. Wraz z opiekunami „Szalone Warzywka” przygotowały więc fit-potrawy. Wśród nich znalazły się sałatki owocowe, pasty z cieciorki, suszonych pomidorów, ciasta z kaszy jaglanej, fasoli, ciasta ze szpinakiem, ciasteczka owsiane i wiele innych przekąsek.
Celem projektu była popularyzacja idei zdrowego stylu życia, w tym zdrowego żywienia, żywności ekologicznej i aktywności fizycznej. W związku z projektem młodzież szkolna podjęła szereg działań mających na celu kształtowanie zachowań prozdrowotnych.