To, jak smakowały przygotowane przez uczestników konkursu potrawy, oceniało czteroosobowe jury, w składzie: Zbigniew Bogacz - dyrektor szkoły, Marcin Kosek - manager Restauracja Stodoła u Gajdy, Anna Fitał - nauczyciel przedmiotów gastronomicznych oraz Ewelina Tęcza - przewodnicząca.
ZOBACZ TAKŻE: Uchwyceni pod blokami. Mieszkańcy Kolbuszowej na zdjęciach Google Street View [ZDJĘCIA]
- Komisja konkursowa była pod wrażeniem nie tylko doznań estetycznych, ale również walorów smakowych
- zapewnia Anna Tęcza, nauczyciel z ZSA-E w Weryni.
Po burzliwej dyskusji jury wyłoniło laureatów w konkursie kulinarnym, którego hasłem przewodnim była jesień na polskim stole.
- Wszyscy uczestnicy wykazali się pomysłowością i pracowitością, dlatego też otrzymali cenne nagrody, które mamy nadzieję, że będą pomocne w dalszym rozwijaniu talentów kulinarnych
- dodaje Bogusława Sobowska-Rekut z ZSA-E w Weryni.
Celem konkursu, jak zaznacza Anna Tęcza, było m.in. propagowanie zasad racjonalnego odżywiania i kultury jedzenia, rozwijanie pomysłowości uczniów i tworzenie własnych receptur i modyfikowanie już istniejących.
Diamentowe Patelnie trafiły do:
- Karoliny Łysiak (1. miejsce)
- Gabrieli Jabłońskiej (2. miejsce)
- Kingi Wilczyńskiej (3. miejsce).
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.