reklama
reklama

Damian Partyka z Kolbuszowej razem z narzeczoną Magdą wystąpili w programie Ugotowani w parach

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: fb. Magdalena Deuar

Damian Partyka z Kolbuszowej razem z narzeczoną Magdą wystąpili w programie Ugotowani w parach - Zdjęcie główne

Damian Partyka (na zdjęciu pierwszy z lewej) pochodzący z Kolbuszowej razem z narzeczoną Magdą wystąpili w programie TVN Ugotowani w parach | foto fb. Magdalena Deuar

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WIADOMOŚCIDamian Partyka, pochodzący z Kolbuszowej i jego narzeczona Magda, mieszkają w Lublinie. Niedawno mogliśmy ich zobaczyć w popularnym programie stacji TVN. Mamy przepis na sernik, który zachwycił ich gości.
reklama

- Damian, który ze swoją narzeczoną Magdaleną wziął udział w programie telewizyjnym Ugotowani w parach, zajął drugie miejsce, a co więcej ich para została wybrana w głosowaniu widzów na najsympatyczniejszą parę całego sezonu. Znam Damiana osobiście i faktycznie jest przemiłym człowiekiem

- napisała do naszej Redakcji znajoma Damiana. 

 

Przygoda w telewizji

Damiana i Magdę, mogliśmy zobaczyć w 9 odcinku programu Ugotowani w parach, nagrywanego w Lublinie. To właśnie w województwie lubelskim na co dzień pracują i mieszkają. Razem z Gazelą i Patrykiem oraz Asią i Tomaszem, walczyli o pięć tysięcy złotych. Odcinek Ugotowanych z udziałem Magdy i Damiana był pełen dobrej zabawy i uśmiechu. Jak to się stało, że para trafiła na ekrany widzów w całej Polsce?

reklama


- Oboje z Magdą lubimy gotować, a jeszcze bardziej próbować nowych smaków, do programu zgłosiliśmy się całkowicie spontanicznie, zobaczyliśmy reklamę w tv, że ruszył casting, co więcej byliśmy przekonani,  że się nie dostaniemy. A jednak się udało

- mówi Damian Partyka z Kolbuszowej w rozmowie z Korso. Nasz rozmówca dodaje, żeby pamiętać o tym, że nagrania trwały cztery dni, a program 40 minut. 

- Więc podchodzimy do tego z dystansem i przymrużeniem oka. Udział w programie wspominamy z szerokim uśmiechem na twarzy. Była to dla nas świetna przygoda. Największą wartością są dla nas ludzie, których tam poznaliśmy, pozostali uczestnicy, z którymi mamy kontakt do dzisiaj, ale też cała ekipa i produkcja, która dała nam swobodę i poczucie bezpieczeństwa

reklama

- dodał. 

fb. Magdalena Deuar

Trzy kolacje

Ugotowani w parach to program, gdzie uczestnicy rywalizują na smaki, organizując kolejno kolację dla swoich gości i przyznając sobie nawzajem punkty za kulinarne popisy. 

Swoich nowych znajomych na pierwszej kolacji w 9 odcinku gościli Magda i Patryk. Goście ocenili ich dania na 31 punktów, co dało im drugie miejsce w odcinku. 

reklama

screen player.pl

Co prawda na kolacji Damian nie przemycił w menu kolbuszowskiej kapusty ziemiaczanej, ale sernik, który przygotowała Magda, skradł wszystkim serce.

- Ten deser to prawdziwa petarda! - zachwycali się goście przy stole. Poniżej mamy dla Was przepis. 

Warto też dodać, że Damian i Magdalena, zostali laureatami plebiscytu na najpopularniejszy duet w programie Ugotowani w parach. Ponownie zagościli na stacji w programie Dzień Dobry TVN, zdradzając przepis na magiczne spotkanie przy stole. 

 

Sernik Gryczana Słodycz

Składniki

Spód:

  • 200 g ciasteczek maślanych
  • 80 g masła
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu
Masa:

  • 500 g twarogu sernikowego
  • 3 łyżeczki żelatyny (15 g)
  • 150 g białej czekolady
  • 400 ml śmietanki 36%
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 szklanki miodu gryczanego
  • sok z połowy cytryny

Dodatkowo do podania:

  • miód gryczany
  • orzechy włoskie lub laskowe
  • odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:


Masło roztapiamy na małym ogniu. Ciasteczka kruszymy na piasek. Dodajemy przestudzone masło, cukier, opcjonalnie cynamon i dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą ciasteczkową wylepiamy dno i boki tortownicy o wielkości 24 cm x 24 cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia.

Następnie podgrzewamy ją na niewielkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. W międzyczasie do niedużego rondelka wlewamy 100 ml śmietanki. Podgrzewamy na małym ogniu. Do ciepłej kremówki dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy do połączenia, uważając by temperatura nie była zbyt wysoka, aby masa pozostała jednolita.

Gdy czekolada zacznie się roztapiać, zdejmujemy rondelek z palnika. Mieszamy, aż do całkowitego połączenia składników. Następnie do czekolady dodajemy roztopioną żelatynę. Do misy miksera wkładamy twaróg, mascarpone, płynny miód oraz sok z połowy cytryny. Miksujemy tylko do połączenia. Następnie cienkim strumieniem wlewamy masę czekoladową i jeszcze chwilę wszystko razem miksujemy.

Resztę schłodzonej kremówki ubijamy na sztywno i łączymy z masą twarogową delikatnie mieszając. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wyrównujemy. Serniczek wkładamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem polewamy miodem i oprószamy ciasteczkami.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Zarejestruj się w serwisie, aby korzystać z rozszerzonych możliwości portalu m.in. czytać ekskluzywne materiały PREMIUM dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników i prowadzić dyskusję na portalowym forum i aby Twoje komentarze były wyróżnione.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama