- Damian, który ze swoją narzeczoną Magdaleną wziął udział w programie telewizyjnym Ugotowani w parach, zajął drugie miejsce, a co więcej ich para została wybrana w głosowaniu widzów na najsympatyczniejszą parę całego sezonu. Znam Damiana osobiście i faktycznie jest przemiłym człowiekiem
- napisała do naszej Redakcji znajoma Damiana.
Przygoda w telewizji
Damiana i Magdę, mogliśmy zobaczyć w 9 odcinku programu Ugotowani w parach, nagrywanego w Lublinie. To właśnie w województwie lubelskim na co dzień pracują i mieszkają. Razem z Gazelą i Patrykiem oraz Asią i Tomaszem, walczyli o pięć tysięcy złotych. Odcinek Ugotowanych z udziałem Magdy i Damiana był pełen dobrej zabawy i uśmiechu. Jak to się stało, że para trafiła na ekrany widzów w całej Polsce?
- Oboje z Magdą lubimy gotować, a jeszcze bardziej próbować nowych smaków, do programu zgłosiliśmy się całkowicie spontanicznie, zobaczyliśmy reklamę w tv, że ruszył casting, co więcej byliśmy przekonani, że się nie dostaniemy. A jednak się udało
- mówi Damian Partyka z Kolbuszowej w rozmowie z Korso. Nasz rozmówca dodaje, żeby pamiętać o tym, że nagrania trwały cztery dni, a program 40 minut.
- Więc podchodzimy do tego z dystansem i przymrużeniem oka. Udział w programie wspominamy z szerokim uśmiechem na twarzy. Była to dla nas świetna przygoda. Największą wartością są dla nas ludzie, których tam poznaliśmy, pozostali uczestnicy, z którymi mamy kontakt do dzisiaj, ale też cała ekipa i produkcja, która dała nam swobodę i poczucie bezpieczeństwa
- dodał.
fb. Magdalena Deuar
Trzy kolacje
Ugotowani w parach to program, gdzie uczestnicy rywalizują na smaki, organizując kolejno kolację dla swoich gości i przyznając sobie nawzajem punkty za kulinarne popisy.Swoich nowych znajomych na pierwszej kolacji w 9 odcinku gościli Magda i Patryk. Goście ocenili ich dania na 31 punktów, co dało im drugie miejsce w odcinku.
screen player.pl
Co prawda na kolacji Damian nie przemycił w menu kolbuszowskiej kapusty ziemiaczanej, ale sernik, który przygotowała Magda, skradł wszystkim serce.
- Ten deser to prawdziwa petarda! - zachwycali się goście przy stole. Poniżej mamy dla Was przepis.
Warto też dodać, że Damian i Magdalena, zostali laureatami plebiscytu na najpopularniejszy duet w programie Ugotowani w parach. Ponownie zagościli na stacji w programie Dzień Dobry TVN, zdradzając przepis na magiczne spotkanie przy stole.
Sernik Gryczana Słodycz
Składniki
Spód:
- 200 g ciasteczek maślanych
- 80 g masła
- 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 500 g twarogu sernikowego
- 3 łyżeczki żelatyny (15 g)
- 150 g białej czekolady
- 400 ml śmietanki 36%
- 250 g mascarpone
- 1/2 szklanki miodu gryczanego
- sok z połowy cytryny
Dodatkowo do podania:
- miód gryczany
- orzechy włoskie lub laskowe
- odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
Masło roztapiamy na małym ogniu. Ciasteczka kruszymy na piasek. Dodajemy przestudzone masło, cukier, opcjonalnie cynamon i dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą ciasteczkową wylepiamy dno i boki tortownicy o wielkości 24 cm x 24 cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia.
Następnie podgrzewamy ją na niewielkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. W międzyczasie do niedużego rondelka wlewamy 100 ml śmietanki. Podgrzewamy na małym ogniu. Do ciepłej kremówki dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy do połączenia, uważając by temperatura nie była zbyt wysoka, aby masa pozostała jednolita.
Gdy czekolada zacznie się roztapiać, zdejmujemy rondelek z palnika. Mieszamy, aż do całkowitego połączenia składników. Następnie do czekolady dodajemy roztopioną żelatynę. Do misy miksera wkładamy twaróg, mascarpone, płynny miód oraz sok z połowy cytryny. Miksujemy tylko do połączenia. Następnie cienkim strumieniem wlewamy masę czekoladową i jeszcze chwilę wszystko razem miksujemy.
Resztę schłodzonej kremówki ubijamy na sztywno i łączymy z masą twarogową delikatnie mieszając. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wyrównujemy. Serniczek wkładamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem polewamy miodem i oprószamy ciasteczkami.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.