Loading...
Wrzuć coś na ruszt z uczniami z Weryni! Koniecznie wypróbuj polecane przepisy [PRZEPISY]
<p>Szaszłyki z kurczakiem w orzechach Składniki: 4 filety z kurczaka (lub indyka) 1 czerwona i zielona papryczka 10 dag orzechów ziemnych 2 cebule czerwone Wykonanie: Orzeszki oczyścić, drobno posiekać. Mięso umyć, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą do grilla, pokroić w kostkę, skropić olejem i wstawić do lodówki. Tymczasem obrać cebulę i pokroić w plastry. Papryki oczyścić i pokroić w dość grubą kostkę. Mięso wyjąć z lodówki, wymieszać z orzechami. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian cebulę, mięso i paprykę. Grillować ok. 20 min.</p> | Pixabay
1 / 6
1 / 6
Sezon grillowy trwa w pełni. Jak przyrządzić potrawy na grilla, aby było smacznie i zdrowo? Sprawdzone przepisy podpowiadają uczniowie Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni.